Ege Tercih

Havacılık Meslek Yüksekokulu

Değerli Aday Öğrencimiz,

Ege Üniversitesi Havacılık Meslek Yüksekokulu, Ege Meslek Yüksekokulundan “Uçak Teknolojisi” ve “Sivil Hava UlaÅŸtırma İşletmeciliÄŸi” Programlarını bünyesine alarak 23.07.2015 tarihli ve 41380 sayılı Yüksek Öğretim Kurulu kararıyla kurulmuÅŸ, 2016-2017 eÄŸitim-öğretim yılından itibaren eÄŸitim öğretime baÅŸlamıştır. Meslek Yüksekokulumuzda eÄŸitim öğretim faaliyetleri; Gaziemir ilçesi Sarnıç beldesinde, İzmir Adnan Menderes Havalimanının yanında bulunan Ahmet EroÄŸlu EÄŸitim Tesisinde sürdürülmektedir.

Toplam 6600 m2 alana kurulu olan eÄŸitim tesisinde, 1800 m2’lik ana bina ve 2200 m2’lik Hangar Binası olmak üzere toplam 4000 m2 kapalı alan bulunmaktadır. Tesiste 2 uçak ve 1 helikopterin bulunduÄŸu hangar, yapısal-makina, itki-güç sistemleri, mekanik test-ölçme, kompozit, elektrik-elektronik (aviyonik), tahribatsız muayene, radyografi, lojistik ve bilgisayar laboratuvarları ve atölyeleri bulunmaktadır. Yüksekokulumuzun tesis alt yapısı Üniversitemiz Nükleer Bilimler Enstitüsü ve Mühendislik Fakültesi Makine MühendisliÄŸi tarafından da kullanılmaktadır.

Tesiste ayrıca 215 kişilik konferans salonu, seminer salonu, derslikler, çalışma salonu, toplantı odası ve havacılıkla ilgili kaynakların bulunduğu okuma salonu bulunmaktadır.

Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Programına , kayıtlanacak öğrencilerde ÖSYM kılavuzuna göre bazı ön şartlar aranmaktadır.

Bu ön şartlar:

  • Havalimanı giriÅŸ kartı almasına engel oluÅŸturacak herhangi bir Adli Sicil Kaydı veya Adli Sicil ArÅŸiv Kaydı bulunmamak,
  • MesleÄŸi ve/veya meslekte verilen görevi icra etmesine engel oluÅŸturacak herhangi bir saÄŸlık sorunu bulunmadığına dair tam teÅŸekküllü bir hastaneden saÄŸlık raporu almak (iÅŸitme kaybı/eksikliÄŸi, görme kaybı/eksikliÄŸi vs.)

Bu programdaki öğrencilerimiz birinci ve ikinci yılların sonunda 20’ÅŸer günlük zorunlu stajlarını havayolu iÅŸletmeleri (THY, Pegasus, vd.), yer hizmetleri (TGS, HavaÅŸ vd.), kamu kurum ve otoriteleri (DHMI, SHGM vd.), havaalanı iÅŸletmeleri (ICF Fraport, TAV vd.), havayolu ikram (catering) iÅŸletmelerinde (Turkish Doco vd.) yapmaktadır. Bu sayede öğrencilerimiz hava taşımacılığı sektörünün iÅŸleyiÅŸi hakkında bilgili, yolcu ve yer hizmetleri operasyonlarını gerçekleÅŸtirebilecek beceriye sahip, yabancı dil, iÅŸaret dili, temel iÅŸletme bilgisi ile donanarak mezun olmaktadırlar.

Sivil Hava UlaÅŸtırma İşletmeciliÄŸi Programından mezun olan öğrenciler, ÖSYM tarafından yapılan "Dikey GeçiÅŸ Sınavında" baÅŸarılı olmaları halinde Üniversitelerin Havacılık Yönetimi, İşletme, İşletme Yönetimi, Lojistik, Lojistik Yönetimi,  Seyahat İşletmeciliÄŸi, Seyahat İşletmeciliÄŸi ve Turizm RehberliÄŸi, Teknoloji ve Bilgi Yönetimi, UlaÅŸtırma ve Lojistik, UlaÅŸtırma ve Lojistik Yönetimi, Uluslararası Lojistik ve Taşımacılık, Uluslararası Lojistik, Turizm İşletmeciliÄŸi bölümlerine geçiÅŸ yapabilmektedirler.

Uçak Teknolojisi Programına kayıtlanacak öğrencilerde ÖSYM kılavuzuna göre bazı ön şartlar aranmaktadır.

Bu ön şartlar:

  • Havalimanı giriÅŸ kartı almasına engel oluÅŸturacak herhangi bir Adli Sicil Kaydı veya Adli Sicil ArÅŸiv Kaydı bulunmamak,
  • MesleÄŸi ve/veya meslekte verilen görevi icra etmesine engel oluÅŸturacak herhangi bir saÄŸlık sorunu bulunmadığına dair tam teÅŸekküllü bir hastaneden saÄŸlık raporu almak (renk körlüğü, iÅŸitme kaybı/eksikliÄŸi, görme kaybı/eksikliÄŸi vs.)
  • Uçak Teknolojisi Programından mezun olan öğrenciler, ÖSYM tarafından yapılan "Dikey GeçiÅŸ Sınavında" baÅŸarılı olmaları halinde Üniversitelerin Elektrik MühendisliÄŸi, Elektrik-Elektronik MühendisliÄŸi, Elektronik MühendisliÄŸi Elektronik ve HaberleÅŸme MühendisliÄŸi, Enerji Sistemleri MühendisliÄŸi, Havacılık ve Uzay MühendisliÄŸi, Makine MühendisliÄŸi, Otomotiv MühendisliÄŸi, Pilotaj, Uçak Elektrik-Elektronik, Uçak Gövde – Motor, Uçak Gövde - Motor Bakım, Uçak MühendisliÄŸi ile Uçak ve Uzay MühendisliÄŸi bölümlerine geçiÅŸ yapabilmektedirler.

Meslek Yüksekokulu ile ilgili detaylı bilgiye Tanıtım Kitleri'nden ulaÅŸabilirsiniz.



Yukarı Dön